Изложба посветена на любимата съпруга

В арт галерия  "Серякова къща" се откри поредната юбилейна изложба.Този път бе на художника, спортния коментатор, поета  Христо Радев.


Бяха дошли много посетители за да видят поредните  му шедьоври. Тази изложба е посветена на съпругата на Радев, която  не  дочака да я види и да отпразнуват 54 години семеен живот.


Поздравителен адреси поднесе Елеонора Авджиева.  Много трогателни спомени разказа и Донка Михайлова-кмет на града.  Поздравление поднесе от името на троянските художници Енчо Ганковски.
А самият  Радев разказа много вълнуващи моменти от брака си с Дора Цонковска . След откриването беше поздравен от приятели,колеги, роднини.






Освен майстор на четката, той е познат на троянци с дългогодишните си спортни репортажи за различни вестници и поетическите си изяви (има издадени две книги със стихове). А докато в града ни имаше кино, именно той бе майсторът, който рисуваше филмовите афиши.





















ХРИСТО РАДЕВ е сред основателите на Дружеството на троянските художници (ДТХ). Има 10 самостоятелни изложби, а негови картини са собственост на ценители от САЩ, Канада, Перу, Венецуела, Финландия и др.

spodelime.com

Коментари